Атанас Семов: У нас има засилващо се чувство на беззаконие

09:31, 10 юли 19 / Политика 25 937 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Новият главен прокурор трябва да е смел професионалист. Това обяви в предаването „Тази сутрин” по bTV конституционният съдия Атанас Семов.

Очаква се наследник на Сотир Цацаров да бъде избран на 24 октомври тази година. На 29 юли трябва да станат известни имената на номинираните кандидати.

„Изборът на нов главен прокурор е важно за всеки в България. У нас прокуратурата и главният прокурор в частност по Конституция имат много голяма власт, по-голяма, отколкото една пълноценна демокрация предполага. Освен това у нас има засилващо се чувство за беззаконие. Очакванията към новия главен прокурор са големи”, коментира Семов.

Днес в Големия салон на БАН ще бъде отбелязана 80-годишнината от рождението на неговия баща – българският писател, публицист и народопсихолог проф. Марко Семов. Президентът Румен Радев ще удостои Академията с наградата „Проф. Марко Семов” за ярко присъствие в духовният живот на България.

Баща ми си отиде с болката, че духовността, образованието, културата са сритани под миндера на обществените ценности. Също, че ние се развиваме като държава, която не си дава сметка, че без образование, култура и духовност, е напълно обречена”, каза Атанас Семов.

Той уточни, че най-важните уроци от баща му са били да вярва в качествата на българския народ и никога да не говори срещу конкретен човек, а да изследва явлението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама