Свалят “Приятели” от Netflix

18:00, 10 юли 19 / Любопитно 25 1648 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На световната стрийминг сцена излиза нов гигант – Warner Media обявиха създаването на НВО МАХ и едно от първите заглавия, които ще бъдат част от каталога е култовият сериал “Приятели”, пише “Варайъти”.

До момента сериалът беше част от заглавията на Netflix и една от причините за успеха на платформата. “Приятели” до ден днешен остава един от най-гледаните и любими сериали на зрителите. Миналата година феновете успяха да убедят Netflix да запазят заглавието за още една година, след като беше обявено, че компанията възнамерява да спре плащанията на авторски права за излъчването му.

Warner Media вече обяви, че НВО навлиза по-сериозно в пазара със стрийминг услуги. До момента каналът имаше свое приложение за стрийминг, в което можеха да бъдат открити заглавия, излъчвани по каналите му. НВО МАХ обаче продължава традицията на Netflix като ще има специално продуцирани сериали и филми само за онлайн стрийминг.

Едно от първите заглавия, за които НВО МАХ успя да спечели битката е именно “Приятели”. Сериалът ще бъде свален от Netflix и качен в каталога на новата услуга още през 2020 г.

Ръководството на НВО МАХ вече има договор с продуцентските къщи на Грег Берланти (“Стрелата” и “Ривърдейл”) и тази на актрисата Рийз Уидърспуун. Очаква се те да продуцират най-малко шест филма за новата услуга.

Според анализатори НВО МАХ ще добави в каталога си продукции на Warner Bros, New Line, DC Entertainment, CNN, TNT, Cartoon Network и много други.

Все още не е ясно дали други заглавия от каталога на Netflix ще бъдат “спечелени” за НВО МАХ, но е възможно едно от тях да бъде тийнейджърският сериал “Ривърдейл”.

Вероятно цената на новата стрийминг услуга ще бъде 16-17 долара.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама