Ердоган: Ще използваме С-400, ако бъдем нападнати

11:10, 10 юли 19 / Свят 25 867 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турция ще използва зенитния комплекс С-400, придобит от Русия, ако бъде нападната, заяви турският държавен глава Тайип Ердоган.

"Ние имаме правото и възможността да използваме системата С-400, където и когато имаме нужда от нея. Ще използваме тази система, ако бъдем нападнати. Ето защо инвестирахме в нея", каза Ердоган пред турските журналисти на борда на правителствения самолет на връщане от посещение в Босна и Херцеговина. 

Руската ракетна система С-400 пристига в Турция

Ердоган повтори, че не може да става и въпрос Турция да се откаже от покупката на руската система за противовъздушна отбрана.

Закупуването на С-400 предизвика международен скандал между Турция и Съединените щати. Вашингтон поиска сделката да бъде прекратена и техните комплекси „Пейтриът“ да бъдат закупени в замяна. В случай на отказ Вашингтон не изключи възможността за отлагане или отмяна на продажбата на най-новите изтребители Ф-35 в Турция, но тя отказа да отстъпи.

Ердоган: Доналд Тръмп може да посети Турция през юли

След срещата на върха на лидерите на Г-20 в Осака обаче, ситуацията между Съединените щати и Турция е станала по-малко напрегната, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу, предаде БГНЕС.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама