Силна градушка рани 18 души в Италия

17:01, 10 юли 19 / Свят 25 1202 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вятър, проливен дъжд и град се изсипаха над адриатическото крайбрежие на Италия. В град Пескара 18 души потърсиха медицинска помощ заради получени рани и травми, съобщава вестник „Република“.

Извънредно положение в Гърция заради горещините

Лошото време донесе в областта Абруцо проливни дъждове придружени с град. Размерите на ледените топки достигнаха 5 см в диаметър. Пострадалите, сред които и бременна жена, са с травми по лицето и главата.

В Пескара градът е нанесъл и материални щети по покривите, има счупени прозорци на коли и къщи. Движението в града е затруднено заради образувалите се потоци с вода. Сходни проблеми с наводнения се наблюдават и в други селища от региона.

В съседните области Емилия-Романя и Молизе градът е повредил автомобили и е унищожил реколтата в някои земеделски стопанства. На морското крайбрежие има преобърнати чадъри и шезлонги. Къпещите са се спасили с бягство от водната стихия.

Заради лошите условия е обявен оранжев код за опасност на територията на цяла Тоскана. Жълт код е в сила за повечето провинции в северна и централна Италия: Ломбардия, Лацио, Умбрия, Лигурия, Венето и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама