Решават ще има ли 30%-но увеличение на заплатите в градския транспорт в София

06:40, 11 юли 19 / Общество 25 260 Topnovini
1

Столичният общински съвет ще реши дали да приеме предложението на столичния кмет Йорданка Фандъкова, да бъде подписано тригодишно споразумение, което да гарантира повишаването на заплатите на служителите в градския транспорт с по 10% в следващите три години.

Това предложение беше възприето от кмета след няколко срещи на Столичната община със „Столичен автотранспорт“ ЕАД, „Столичен електротранспорт“ ЕАД, „МЕТРОПОЛИТЕН“ ЕАД, „Център за градска мобилност“ ЕАД, синдикатилистите от КНСБ и КТ "Подкрепа".

Фандъкова предлага споразумение за увеличаване на заплатите на шофьорите от градския транспорт

Дневният ред на заседанието на общинските съветници се състои от 98 точки, като са включени и 10 допълнителни. В рамките на точките съветниците ще гласуват предложения за присъждане на отличие „Значка на София“ на проф. Николай Жечев, на режисьора Николай Георгиев, на културното аташе на Франция в България Пиер Гийме, съветника по сътрудничеството и културната дейност на Посолството на Франция в България и Директор на Френския културен институт Фабиен Флори. Ще бъдат гласувани и номинации за присъждане на „Почетен гражданин на София“.

Със знака ще бъдат удостоени акад. Георги Минчев, посланикът на Франция в България Н. Пр. Ерик Льобедел, директорът на Гьоте-институт България Енцио Ветцел и известния български алпинист Николай Петков.

На заседанието ще стане ясно и дали общинските съветници ще се съгласят в София да се постави бюст – паметник на Капитан Петко Войвода.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани