Кание Уест ще приютява бездомници в къщи в стил „Междузвездни войни“

09:20, 11 юли 19 / Любопитно 25 1052 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Известният рапър и дизайнер Кание Уест разработва проекти за нискодоходни жилища в Калифорния, които да приютят бездомници в Калифорния, съобщи Forbes. Архитектурата на жилищата са вдъхновени от филма „Междузвездни войни“.

В интервю пред списанието Уест разкрива, че работи с екип за проектиране на жилищни сгради, които приличат на тези от детството на Лук Скайуолкър в суровия пустинен свят на Татуин, предаде БГНЕС.

„Уест работи с екип, за да проектира сглобяеми къщи, които имат същата строга естетика и имат за цел да бъдат жилищни сгради за хора с ниски доходи“, това разказва предприемачът Грийнбърг.

„Разхождаме се в хладната, беззведна нощ и го следвам по пътека по-дълбоко в гората в продължение на няколко минути, докато той спря на една поляна и погледне нагоре, без думи. Там, с мъгливата тежест на нещо огромно и далеч… виждам нещо, което прилича на скелети на дървени космически кораби. Те са физически прототипи на неговата концепция, всички са продълговати и десетки фута високи, а Уест ме води във всеки един от тях“, така Грийнбърг описва първата си среща с проекта на Уест и отбелязва също, че той и неговият екип се готвят да се срещнат с потенциални инвеститори в Сан Франциско, за да обсъдят въпроса за новата жилищната концепция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама