Внесоха над 3000 подписа срещу презастрояването на София

13:10, 11 юли 19 25 1205 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Инициативата „Обединена София“ внесе над 3000 подписа в Столичната община. Петицията е срещу презастрояването в район „Овча купел“ и в цялата столица.

Миналата година кола пропадна в строеж в квартала и той беше временно спрян. Сега от инициативата посочват, че строежът е възобновен.

От „Обединена София“ изразяват и несъгласие с това, че инвеститорът се е отказал от поети в строителните документи ангажименти.

Велислав Василев, представител на протестиращите, заяви, че „в момента към този строеж няма узаконен път“, предаде БНР. „Няколко пъти сигнализирахме различните институции и затова внасяме тази подписка. Ние искаме Столичния общински съвет да прекрати практиката да издава разрешения да се строи в зелени площи, на местата за датски градини и училища. В „Овча купел“ от предвидените 6 детски градини и две училища са построени едно училище и една детска градина“, добави той.

От инициативата „Обединена София“ казаха, че в момента строителството продължава дори и в почивните дни, с което се нарушават наредби за тишината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама