Стефка Костадинова стана жертва на фалшиви новини

16:20, 11 юли 19 / Любопитно 25 1927 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова стана поредна жертва на фалшиви новини. Докато легендарната атлетка била на почивка в Гърция със семейството си, в родни медии се появила сензацията, че е приета по спешност в болница и оперирана.

Световната рекордьорка в скока на височина не научила обаче директно за измамата. Първо се озадачила от обаждания по телефона от рода на „Как си? ... Ние сме с теб“ и подобни, които тя по принцип получава още от състезателка. Ситуацията станала подозрителна, когато дошла втората вълна обаждания с послания като „Ти си шампионка и победител и ще преодолееш всички изпитания...“. Накрая майката на звездата телефонирала разтревожена и я призовала да не я лъже, че е в Гърция и да крие операцията, предаде БГНЕС.

Костадинова не смята да опровергава и да отговаря на никого, защото според нея така ще стане част от измамата. Според нея фалшивата новина е провокирана от големия шум, който се вдигна отново около нея в последните два месеца. Срещите на първата дама на родния спорт с Принц Албер, президента на МОК Томас Бах и церемониите с нейно участие на вторите Европейски игри в Минск са я направили перфектната мишена за измамниците. А голямото й разочарование е, че дори някои сериозни медии изненадващо са публикували лъжата „копи пейст“.

В същата ситуация изпадна наскоро и най-популярният българин Христо Стоичков. Сайт за фалшиви новини съобщи, че той е получил инфаркт и се намира в кома в болницата в Маями. Нещо повече – лекарите почти не давали шанс да се събуди. Камата обаче веднага реагира смело и мощно в свой стил, като пусна в мрежата с видео, на което държи своята маркова ракия „Номер 8“. Нещо повече - Кавалерът на „Златната топка“ добави и строфа: „За миокарда помисли и от ракийката на Бат Ицо си пийни!“.

Костадинова призна, че също приела с насмешка фалшивата новина до момента, в който чула гласа на разтревожената си майка. И довери, че без да опровергава информацията, официално някои интернет медии вече са заличили лъжата, след като разбрали, че са подведени. Според нея обаче след Стоичков и нея, тепърва спортните ни звезди ще минат по реда си през схемата на измамниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама