Слънчево време в края на работната седмица

07:10, 12 юли 19 25 950 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Краят на седмицата идва с предимно слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни над източните, а след обяд и над планинските райони от Югозападна България, където на места ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури в петък ще са между 23 и 28 градуса, в София около 23.

Над Черноморието облачността ще бъде по-често значителна. Ще има и превалявания, на повече места по северното крайбрежие. Ще духа до умерен северозападен, а след обяд източен вятър. Максимални температури на въздуха: 24- 26 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността, първоначално висока, ще започне да се увеличава и до края на деня и през нощта срещу събота на места в масивите от Западна и Централна България ще превали дъжд. Ще духа слаб, по високите части умерен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 17, на 2000 метра около 10 градуса.

В събота вятърът временно ще се ориентира от юг и температурите слабо ще се повишат, но по-късно през деня на места, главно в Рило-Родопската област, ще превали и прегърми.

През нощта срещу неделя от запад ще започнат валежи от дъжд, които ще продължат на изток в неделя през деня. На места временно ще бъдат интензивни, в следобедните часове ще има и гръмотевична дейност. Главно в Югозападна България са възможни значителни количества. От северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува още една порция хладен въздух.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама