Петима министри на парламентарен контрол

07:20, 12 юли 19 / Политика 25 1395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Петима министри от кабинета ще вземат участие в редовния петъчен парламентарен контрол.

Първа на трибуната ще се качи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, към която има зададени 10 въпроса. Част от тях са свързани с изграждането на трети мост на река Дунав, Стратегията за децентрализация 2016-2025 г., наводненията в Пловдив, извършените ремонтни дейности по път Е-79 в участъка на с. Владая - кв. Княжево, както и въвеждането на реверсивно движение в този участък.

Веднага след нея ще отговаря министърът на вътрешните работи Младен Маринов. Той ще трябва да обясни за изграждането на полицейски участък в с. Розино, община Карлово, както и какви са мерките за решаване на проблема със задръстванията на ГКПП Маказа.

Проблемът с получаването на инвалидните пенсии през периода на тяхното преизчисляване, законодателството и политиките в областта на приемната грижа, както и Единната информационна система за хората с увреждания – с това са свързани въпросите, адресирани до министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

Образователният министър Красимир Вълчев ще трябва да внесе яснота пред депутатите за собствеността и ползването на училищните земеделски земи и имоти, а министърът на икономиката Емил Караниколов – за развитието на Индустриална зона Свиленград. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама