Продадоха на търг трофеи на фалиралия Борис Бекер

07:45, 12 юли 19 / Любопитно 25 1374 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Онлайн търг за 82 трофея и други сувенири на изпадналата в неплатежоспособност германската легенда в тениса Борис Бекер събра 860 000 щатски долара, обяви компанията, която се занимава с фалита на тенисиста.

51-годишният шесткратен победител от Големия шлем беше обявен в несъстоятелност преди две години, като дълговете му могат да достигнат 50 милиона паунда, въпреки че тази сума може да бъде намалена драстично, ако съдът отхвърли няколко иска срещу него, предаде БГНЕС.

Реплика от купата на US Open през 1989 година, когато Бекер побеждава Иван Лендъл, беше продадена най-скъпо – за 150 250 британски лири на търга, който беше удължен с няколко часа заради оферти в последната минута.

Общо 495 участници от 32 различни националности са наддавали за трофеите, фотографиите и другите сувенири, въпреки че някои от многото трофеи, спечелени от Бекер, включително и двете му победи на Australian Open и някои от трите му триумфа на Уимбълдън, все още не са намерени.

"След огромното глобално внимание към търга за трофеите и сувенирите от кариерата на Борис Бекер, имаме удоволствието да съобщим, че наддаването приключи с оферти, значително надминали тези от миналата година" , каза Марк Форд от базираната в Лондон фирма, която се занимава с фалита.

Търгът трябваше да бъде отложен миналата година, след като Бекер претендира за дипломатически имунитет, тъй като бил назначен за "спортно, културно и хуманитарно аташе към Европейския съюз".

Бекер оттегли това твърдение миналия декември, като позволи на фирмата да проведе търга. Компанията отново призова за информация за липсващите трофеи.

"Все още се надяваме да намерим и възстановим липсващите трофеи, включително шест, свързани с успехите на г-н Бекер на Уимбълдън и двете му титли в Австралия", казаха от фирмата. "Ако някой има някаква информация, свързана с тях, моля, свържете се с синдиците."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама