Богаташи от Сан Франциско твърдят, че бездомните са вредни за околната среда

08:30, 12 юли 19 / Любопитно 25 1226 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заможни жители на Сан Франциско, които започнаха кампания за краудфъндинг, за да блокират изграждането на нов приют за бездомни в крайбрежния град, използват нова тактика - твърдят, че бездомните хора са вредни за околната среда.

В дело, заведено срещу градската управа на Сан Франциско и Държавната комисия по земите в Калифорния, жителите призоваха проектът да бъде подложен на екологична оценка, преди да започне строежа му, съобщи БГНЕС.

„Този проект ще има значителен ефект върху околната среда поради тези необичайни обстоятелства, включително чрез привличане на допълнителни бездомници, открита употреба на наркотици и алкохол, престъпления, ежедневни спешни повиквания, публично уриниране и дефекация и други неприятности“, се казва в съдебния процес.

Противниците на проекта за жилища на достъпни цени често се позовават на Закона за качеството на околната среда на Калифорния като пречка за забавяне на строителството. Законът изисква от да бъдат проучети всички екологични ефекти, които един проект може да има, и да се предприемат стъпки за тяхното намаляване.

Сан Франциско одобри приюта за бездомни с 200 легла въпреки реакцията на заможните жители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама