Афганистанска сватба завърши с множество жертви и ранени след взрив на камикадзе

09:45, 12 юли 19 / Свят 25 1345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пет души бяха убити и десетки ранени, когато атентатор-самоубиец се взриви на сватбена церемония в източен Афганистан, съобщи АФП.

Талибаните, които обещаха да се опитат да намалят жертвите от страна на цивилното население, отрекоха отговорността за взрива в провинция Нангархар.

Районът в близост до пакистанската граница е гъмжи от различни бунтовнически организации, включително групировката ИД, извършвала предишни нападения.

"Тази сутрин в 8:00 ч. (03:30 централно гринуичко време) атентатор-самоубиец се е взривил на сватбена церемония", каза Атаула Хогиани, говорител на губернатора на Нангархар. "В резултат на това петима души са убити, а повече от 40 са ранени."

Захир Адил, говорител на регионалната болница в Нангархар, каза, че две тела и 11 ранени са били откарани в болницата в центъра на град Нангархар.

Експлозията идва едва няколко дни след историческите разговори между афганистански представители и талибаните, като част от ръководените от САЩ усилия за прекратяване на войната.

В края на двудневната среща на върха в Доха страните разгласиха обща резолюция, в която обявиха "пътна карта за мир", в която те се стремят да намалят жертвите от цивилното население до "нула".

Преки разговори между американския посланик на мира Залмай Халилзад и талибаните също се състояха миналата седмица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама