Съдът пусна под гаранция от 10 000 лева румънеца, блъснал дете в Морската градина

11:49, 12 юли 19 25 1520 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Апелативният съд във Варна реши днес, че ще пусне под парична гаранция от 10 000 лева румънеца Адриан Крецу, който блъсна 5-годишно дете на паркинг в Морската градина, предаде ,,Фокус".

21-годишна шофьорка блъсна майка с дете на пешеходна пътека в Русе

Днес в Съда бяха представени нови доказателства. Сред тях е справка от румънските власти, че подсъдимият не е осъждан в страната си и няма наложени административни наказания и глоби. Адриан Крецу има постоянен адрес и постоянна месторабота в Румъния. Според Съда доказателствата показват, че той няма да се укрие и няма опасност да извърши друго престъпление.

Повдигнаха обвинение на 32-годишния румънец, блъснал дете в Морската градина

Постановената мярка „Задържане под стража“ от Окръжния съд беше отменена. Румънецът няма адрес в България, но според съда това не е необходимо, тъй като се касае за гражданин на държава – членка на Европейския съюз, като има изградени механизми за приключване на съдебни производства.

Задържането на подсъдимия би било дискриминация на база националност, което според съда е недопустимо. Адриан Крецу ще бъде освободен незабавно след плащане на паричната гаранция.

Задържан е шофьорът, който блъсна и уби дете в Морската градина във Варна

Тя ще бъде конфискувана в полза на държавата, ако той не се яви пред органите на реда или съдебните власти в България, ако бъде повикан. В такъв случай, неговата мярка може да бъде изменена отново. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама