В Австралия препоръчват избиване на коали и кенгуру заради свръхпопулация

13:05, 12 юли 19 / Свят 25 1311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Животни като коали и кенгуру могат да бъдат избити в части на щата Южна Австралия, където има висока популация, тъй като представляват риск за биоразнобразието, съобщават "Гардиън" и АП.

В доклад след проверка на парламента се препоръчва министърът на околната среда на щата да вземе незабавно решение във връзка със свръхпопулацията на коали, западно сиво кенгуру, морска котка и някои птици в някои райони.

Избиването се посочва само като вариант, въпреки че в доклада се признава, че има нежелание за публично обсъждане на необходимостта от клане, тъй като обществеността категорично ще възрази.

Разследването, проведено от комисията за природни ресурси към парламента, е свързано с отражението върху природата от свръхпопулацията на някои животни и ефективността на сегашните мерки за поддържане на броя им под контрол.

Ако препоръката бъде приета и се обяви, че популацията на някои видове животни е твърде голяма, правителството ще трябва да въведе варианти за контрол.

В доклада се пояснява, че клането, отравянето и евтаназията са само един от няколко варианта.

Настоящият план за управление включва стерилизиране на коали и преместване. Коалите са преместени на остров Кенгуру през 1920 г. като част от план за защита на животинския вид от изчезване на територията на Австралия. Сега популацията им е нараснала до 27 000 коали на острова.

Избиването на коали е незаконно според конвенции и стратегии от последните години.

И преди е предлагано избиване на коали на остров Кенгуру, но идеята е отхвърляна от обществото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама