Петя Аврамова: Успешно са приключили 46 от 48 проекта за сътрудничество между България и Македония

15:11, 12 юли 19 / Политика 25 1333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Успешно са приключили 46 проекта през изминалата 2018 година от финансираните 48 проектни предложения по първа покана за сътрудничество между България и Македония.

Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на церемонията по връчване на договори по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Северна Македония, предаде „Фокус“ .

Петя Аврамова и Горан Милевски ще връчат договори по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Северна Македония

„Вярвам, че с инициативите за опазване на околната среда, за смекчаване на последиците от природни бедствия и изменението на климата, инициативите за защита на местното население от наводнения и пожари и устойчиво използване на природните ресурси, насърчаването на традиционната култура и защита на културното наследство, развитието на благодарна туристическа среда, подпомагането на социалното предприемачество при младите хора и подобряване на конкурентноспособността в регионалния бизнес, ще постигнем желаните резултати за развитие на общия трансграничен район“, каза още министърът.

Петя Аврамова: Обмисляме да се плаща тол такса за Северната скоростна тангента

Тя подчерта, че днешното събитие е от изключителна важност за постигане на крайната цел на програмата. „На първо място, защото средствата се предоставят на най-качествените проекти в полза на хората в региона. Не на последно място, защото всеки един изпълнен проект допринася за постигане на желаните и планираните резултати. Бих искала да изразя своето задоволство от постиженията, които имаме до момента, а именно успешното приключване на 46 проекта през изминалата 2018 година от финансираните 48 проектни предложения от първата покана на стойност 10 335 473 евро“, каза още Аврамова.

Петя Аврамова свиква Обществения съвет по въвеждането на тол системата

Тя уточни, че това представлява 53,11 % от общия бюджет от програмата.

„Резултатите и ползите от тях вече видими от обновените сгради на детски градини на територията на двете страни, съвместни инвестиции в възобновяеми източници на енергия, подобряване на енергийната ефективност, мерките за превенция и ранно предупреждение от наводнения на трансгранично ниво, сътрудничество за повишаване на туристическия потенциал, опазване на културно-историческото наследство“, допълни министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама