Фонд „Социална закрила“ ще финансира 84 проекта за подобряване на социалните услуги

18:50, 12 юли 19 25 1516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фонд „Социална закрила“ ще финансира 84 проекта за подобряване на качеството на социалните услуги. Решението е взето на заседание на Управителния съвет на фонда днес, съобщиха от социалното министерство.

Планирани са ремонтни дейности, оборудване и обзавеждане на материалната база. Общата стойност на одобрените проекти е 2 105 896 лв. От тях 69 са на общински администрации и 15 са на доставчици на социални услуги.

Проектите целят изграждането на центрове и комплекси за предоставяне на социални услуги в общността, подобряване на условията на живот на хората, настанени в специализирани институции за предоставяне на социални услуги, както и подобряване на тяхната материална база.

Планирано е закупуването на оборудване и обзавеждане, както и извършване на по-малък обем ремонтни дейности, които не попадат в друг вид донорски програми.

Управителният съвет на Фонд „Социална закрила“ одобри и 25 проектни предложения за предоставяне на социални услуги и за организиране и провеждане на мероприятия, насочени към потребители на услугите. Тяхната стойност е 272 000 лв.

Одобрените проекти са за разкриване и развитие на иновативни социални услуги в общността. Бенефициентите са предимно деца и възрастни хора с увреждания, както и деца в риск.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама