Не е повдигнато обвинение на хотелиера от „Слънчев бряг”

19:49, 13 юли 19 25 2000 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Все още няма повдигнато обвинение срещу хотелиера, проявил агресия към израелски туристки в „Слънчев бряг”. Конфликтът възникна заради спор за наставянането им, а кадрите от него бяха разпространени в социалните мрежи и в израелските новинарски емисии.

Управител на хотел нападна израелски туристи в ''Слънчв бряг'', в ареста е

От прокуратурата в Несебър обясниха пред bTV, че искат да вземат показания и от подателите на жалбата - туристките, които вече са в родината си.

По техните думи, стаите им били дублирани, а позицията на хотела е, че вътрешните му правила позволяват чекиране от 14:00 ч., а не както искали чужденките - още в 11 ч.

„Чувствахме омраза към нас, защото сме израелки”, казва Керен Хазас, а Гила Акав допълва, че „повече няма да се върнем” в България.

„На пешеходната зона ни крещяха „стиснати израелки". Наричаха ни „израелска мафия", разказва Керен Хазас, а нейната приятелка Гила се оплаква, че такситата са им взимали по 25лв., без да им издават квитанция. Колеги на хотелиера Иван Тодоров го защитиха.

Проверяват хотел в Слънчев бряг заради сигнал за тормоз над израелски туристи

Туроператорът Гюл Кисметли смята, че „тука израелката е виновна" и определя Тодоров като много добър човек, който много работи и винаги държи за хигиената и за чистотата.

„Даже понякога му викам много голямо и търпеливо се държиш, това е вика нашата работа!", разказва Гюл.

Други пък предупредиха, че поведението на мъжа е неприемливо.

Израелската гражданка Еден Довкин споделя, че „в социалните мрежи хората пишат, че ще спират да идват тук, че вече са си взели почивки за тук и ги отменят."

Потърсен за коментар, хотелиерът запази мълчание.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама