„Жълтите жилетки” протестираха около Северната гара в Париж

21:19, 13 юли 19 / Свят 25 1485 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Участниците в движението „жълти жилетки“ проведоха протестна акция на Северната гара, разположена в десети район на Париж, предаде БГНЕС.

Активистите се събраха рано сутринта на площада „Битката при Сталинград“, откъдето колоната започна да се придвижва по парижките улици. Една от групите на „жълтите жилетки“ се отклони от съгласувания с властите маршрут и се втурнала в сградата на Северната гара, от която през почивните дни парижани масово тръгват в посока Белгия, Холандия и Германия. Пристигналите на място полицейски специализирани сили бързо изтласкаха протестиращите извън периметъра на гарата.

Участниците в протеста поискаха от френските власти да организират така наречения референдум за гражданска инициатива, на който трябва да се разглеждат въпроси от държавно значение. „Жълтите жилетки“ заплашиха да устроят мащабна протестна акция в Париж в Деня на националния празник на страната 14 юли.

По информация от медиите, парижките протести протичат спокойно. Въпреки това на полицията й се е наложило да използва сълзотворен газ в отговор на група агресивно настроени протестиращи, които са се опитали да провокират силите на реда. По данни на Министерството на вътрешните работи на Франция през почивните дни редът в Париж ще бъде обезпечен от около 2500 полицейски служители.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама