Китай бележи напредък в предоставянето на интернет връзка по време на полет

10:51, 14 юли 19 / Свят 25 1207 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Китай бележи нов напредък в достъпа до интернет по време на полет, заявиха представители на гражданската авиация.

До края на юни около 340 самолета на 13 китайски авиокомпании предлагат безжичен интернет на борда, съобщиха от Китайската администрация за гражданска авиация (CAAC). 180 от тях са били в състояние да я предоставят във въздуха, информира ,,Радио Китай".

Китай бележи непрекъснат напредък в развитието на гражданската си авиация. През първата половина на 2019 г. са били направени общо 320 милиона пътувания, което е с 8,5% повече на годишна база, съобщиха от CAAC.

Интернет връзката по време на полет се превърна в основна част от модернизирането на услугите в индустрията, което е ключ към устойчивото развитие на гражданското въздухоплаване, заявиха от администрацията. Освен интернет достъпа по време на полет, авиокомпаниите и летищата са насърчавани да повишат ефективността на услугите чрез модерни технологии, в резултат на което разпознаването на лице и интелигентното проследяване на багажа се очаква да улеснят индустрията.

Според прогнозите на CAAC, през 2019 г. ще бъдат превозени 680 милиона пътника по въздух, което ще бъде 11% увеличение на годишна база.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама