Турчин праща четирикилограмов бюрек в Кремъл като благодарност за руските С-400

10:40, 15 юли 19 / Любопитно 25 1790 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хасан Аджар, пекар от турския град Бурса, чийто бюрек влезе в книгата на Гинес, възнамерява да изпече традиционния турски бюрек за президента на Русия Владимир Путин по повод доставката на руски противовъздушни ракетни системи С-400 в Турция.

"Началото на доставката на системи за противовъздушна отбрана С-400 на Турция, за което толкова много се говори в нашата страна, беше добра новина за нас. Осъзнавайки колко е важно за националната сигурност на страната ни, както и за отношенията между Турция и Русия, принос за развитието на отношенията между нашите страни и затова искам да дам своя принос за развитието на отношенията между нашите страни. Затова ще вложа всичките си усилия и ще изпека и изпратя в Кремъл лично на Владимир Путин нашия традиционен бюрек“, казва Аджар пред „Спутник“, предаде БГНЕС.

В Турция пристигна първата доставка на руски ракетни системи С-400

Майсторът добави, че бюрекът ще бъде със сирене и спанак, а общото тегло на „благодарността“ ще бъде четири килограма. Според неговите пресмятания пратката трябва да пристигне в Москва в рамките на пет дни. Пекарят уточнява, че "бюрекът може да бъде изяден десет дни от деня на изпичането му".

"По време на последното си посещение в Турция Путин изрази желанието си да посети турски ресторант. Искам да го поканя в нашия красив древен град Бурса и в моя ресторант, където ще му направя най-добрия бюрек", каза Аджар.

През 2012 г. Аджар влезе в Книгата на рекордите Гинес, правейки най-големия бюрек с дължина 2 023 метра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама