Тристранката отхвърли проектозаконите на БСП за КСО и социалните помощи за деца

17:25, 15 юли 19 / Политика 25 1115 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) отхвърли внесените от Корнелия Нинова и група депутати предложения за повишаване на пенсиите по нов модел, заложен в законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване, и възможността помощта за първолаци да се дава до 4 клас, както и родители да получават по 10 минимални работни заплати за второ и трето родено дете у нас.

Тази промяна е заложена в законопроекта за изменение и допълнение на Закона за семейни помощи за деца, предаде БГНЕС.

Съветът за тристранно сътрудничество ще обсъжда три законопроекта

Законопроектът на Кодекса за социално осигуряване беше подкрепен единствено от КТ „Подкрепа”. Отново и единствено само работодателският синдикат подкрепи законопроекта на Закона за семейните помощи за деца.

„За пореден път БСП предлага да бъдат преизчислявани пенсиите, отпуснати до определена дата с един нов осигурителен доход, който е сформиран в осигурителната система, години наред, след като лицата са се пенсионирали. Ние считаме, че това е едно изключително непрофесионално и некоректно предложение, тъй като осигурителният принос на лицата се мери, в това число и през формирания от тях среден осигурителен доход”, заяви Ася Гонева от КНСБ и добави, че ако бъде допуснато да се променя формулата през няколко години, то тогава няма да има смисъл да убеждаваме хората да се осигуряват върху истинските доходи, за да формират и получат по-висока пенсия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама