Близки на загиналата българка в Кушадасъ проговориха за първи път

09:23, 16 юли 19 25 5194 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българка загина след падане от влакче в Кушадасъ. 67-годишната жена била на почивка с цялото си семейство, когато се случил инцидента. Според близките й пътуването с влакчето е изключително опасно, а от хотела не им съдействали по никакъв начин. Затова те смятат да съдят управата му.

Българска туристка почина, след като изхвърча от влакче в Кушадасъ

В началото на юли семейството на Станка Стоянова тръгва на дълго чакана почивка в Турция. На петия ден от ваканцията, докато се прибирали от плажа с влакчето на хотела, Станка паднала, тъй като било претъпкано с хора. Превозното средство превозвало туристите от и към плажа.

Това е трактор, който е с ремарке, пригодено във вид влакче. Не е имало спирачки. Няма  и обезопасяване. След като хотелът го предоставя като опция за придвижване към плажа, предполагахме, че е надеждно и всичко ще бъде наред. Шофьорът обаче е карал твърде бързо и майка ми буквално е излетяла”, разказа дъщерята на починалата жена Тихомира Георгиева.

Пострадалата е откарана в болница, а семейството не получило никакво съдействие от хотела, Помогнало им българското консулство в Истанбул.

Според близките от хотела единствено се интересували дали имат застраховка и дори опитали да накарат съпруга на починалата жена да подпише документи, в които обстоятелствата не били описани реално. 

Никой не ни потърси. Не сме давали показания в полицията. Наехме адвокат, който да проучи нещатата. Разпитахме и свидетели”, разказа зетят на починалата Тихомир Георгиев.  

Близките на жената се притесняват, че случаят ще бъде пренебрегнат. „Ние искаме възмездие, искаме справедливост, защото това нещо можеше да се случи на всеки”, каза още Тихомира Георгиева.

„Приех сигнала за инцидента на 2 юли. Веднага се свързахме с болницата и с близките на жената. Пострадалата е била в тежко състояние. Предстои проверка на случая, за да стане ясно дали това е инцидент или престъпна небрежност”, заяви в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия консулът ни в Истанбул Нели Симеонова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама