Треньорът на питбула, нахал трима души: До инцидента не беше проявявал никаква агресия

09:44, 16 юли 19 / Общество 25 258 Topnovini
1

Треньорът на питбула, който нахапа трима души говори за първи път пред медии. Инцидентът стана в неделя. Животното, което е взето за отглеждане от приют, е нахапало стопанката си и приятелят й. Пострадал е й треньорът на кучето. 

Питбул нападна млада жена в София, пострадали са и двама мъже

„Имаше  изказвания на хора, които не са били там. Обвиниха ни, че сме ползвали електрически нашийници, за да обучаваме животното. Потърсиха ме, когато проблемът ескалира. Когато се превъзбудят, питбулите са доста агресивни”, разказа в ефира на „Здравей, България” треньорът на питбула Лъчезар.

Доброволецът в приюта Асен Божилов допълни, че животното е нападало и предишната си стопанка. „Няколко доброволци започнахме да работим с него. До инцидента не беше проявявал никаква агресия", поясни той.

''Собствениците се обърнаха към мен за консултации за възпитаване, след които кучето започна рязко да се подобрява. Трябваше още време, за да се затвърди тази метаморфоза'', допълни треньорът.

До инцидента се стигнало, след като стопанката отива да прибере кучето си в колата след края на едно от занятията. ''Дава му награда, кучето й се радва, погалва го, то започва да й се радва още повече, да скача по нея от любов, от желание за игра. Тя му казва ''не'', но кучето не се съобразява с тази команда, а продължава да й се нахвърля. Тя му казва още веднъж да не го прави и се е преминало към състояние на превъзбуденост към агресия.''

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани