Прожектират кино на открито на Лятна сцена НДК

17:00, 21 юли 19 / Култура 25 1665 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В три поредни вечери - 22, 23 и 24 юли, на Лятна сцена НДК ще бъдат прожектирани филмите „Измамно богати”, „Walking on Sunshine” и „Презрението”. Прожекциите са с вход свободен и започват в 21.00 часа.

Италианската закачлива комедия „Измамно богати” („Ricchi di fantasia”) на режисьора Франческо Мичикè ще даде старт на откритото лятно кино в НДК. Филмът разказва историята на любовниците Серджо (Серджо Кастелито) и Сабрина (Сабрина Ферили). Серджо е дърводелец, а Сабрина – певица и между двамата гори силна любов. Поради финансови причини обаче нямат възможност да напуснат половинките си. Животът за двамата влюбени се преобръща, когато приятелите на Серджо му внушават, че е спечелил 3 милиона евро от лотарията. Какви последици може да предизвика една шега? Отговорът ще стане ясен на 22 юли (понеделник) на Лятна сцена НДК.

Във втория ден от програмата на лятното кино в НДК (23 юли) ще бъде мюзикълът „Walking on Sunshine”. Режисьори на филма са Макс Гива и Дания Паскуини. Летният мюзикъл проследява бъдещата сватба на Мади и Раф в Пулия. Мади се приготвя за най-важния ден в живота си без да знае, че в миналото годеникът ѝ Раф е имал лятна авантюра със сестра ѝ. Мъжът от своя страна не знае, че бъдещата му съпруга е свързана със семейството на неговата бивша.  Не пропускайте да гледате една забавна история за любовта и да чуете някои от най-големите хитове на 80-те години.

Любовта обаче невинаги приключва със щастлив край. Култовата класика на режисьора от френската Нова вълна Жан-Люк Годар - „Презрението” (Le mépris) от 1963 г., ще проследи моментите на отчуждение в една връзка. Прожекцията на филма ще бъде излъчена на 24 юли (сряда) на Лятна сцена НДК. Историята разказва за отдалечаването на двама съпрузи един от друг, настъпило след банален инцидент в живота им. Част от великолепния актьорски състав на филма са легендите на френското кино Брижит Бардо и Мишел Пиколи. Участват още Фриц Ланг и самият Жан-Люк Годар. 

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама