6 души от Държавен фонд "Земеделие" са задържани по данни за престъпления по служба

12:17, 16 юли 19 25 2206 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

6 души от Държавен фонд "Земеделие" са задържани по данни за престъпления по служба, обяви зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Сред шестимата задържани са зам. изпълнителният директор на фонда и директори на дирекции. Всички са задържани за срок от 24 часа. На по-късен етап ще стане ясно на колко от тях ще бъдат повдигнати обвинения и какви мерки за неотклонения ще има бъдат поискани.  

Според ''24 часа'' задържаният по делото срещу Миню Стайков зам.-шеф на фонд "Земеделие" е Калоян Костадинов. Той е син на председателя на Комисията по досиетата Евтим Костадинов.

"Има данни и доказателства за престъпления по служба от длъжностни лица от ДФЗ", обяви Гешев във връзка с акцията на Специализираната прокуратура, ГДБОП и КПКОНП във фонда, свързана с досъдебното производство срещу Миню Стайков.

Специализираната прокуратура влезе в Държавен фонд „Земеделие“ заради делото срещу Миню Стайков

Претърсват се кабинети на служители във фонда, както и техни адреси. Изземат се документи във връзка с изпълнението на Програмата за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор, по които средства е получавал Стайков.

Това се е случило, когато директор на ДФЗ е Румен Порожанов, който наскоро подаде оставка като земеделски министър. До момента няма доказателства срещу него, каза Гешев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама