Менда Стоянова: Обществено известно е, че партиите се финансират „под масата“

17:45, 16 юли 19 / Политика 25 1176 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Очаквано вето. Президентът налага доста често вето върху различни закони. Ние ще реагираме по традиционния начин, по който и до сега'', така председателят на бюджетната комисия и депутат от ГЕРБ Менда Стоянова коментира върнатите от държавния глава за ново разглеждане законови промени, даващи възможност за отворено финансиране на партиите, предаде БГНЕС.

Президентът наложи вето върху промените в Закона за държавния бюджет, свързани с финансирането на партиите

Според Радев с новите текстове политическите партии и коалиции ще станат изцяло зависими от бизнеса.

''По начина, по който сме регламентирали възможността партиите да бъдат финансирани от юридически и физически лица, би увеличило прозрачността спрямо това, което в момента се случва. Обществено известно е, че има финансиране, но то не е официално и е „под масата“. Когато това финансиране стане официално, ще може всеки един да види този, който финансира дадена партия, възползва ли се след това от нейните услуги в различни посоки'', смята Стоянова.

Корнелия Нинова: Този, който финансира партиите, ще си поръчва законите

Тя подчерта, че управляващите не виждат причина да правят отстъпки спрямо решението си средства на партиите да могат да даряват юридически лица и еднолични търговци и изрази надежда ветото на президента да бъде преодоляно в пленарна зала. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама