Боил Банов: Ремонтът на Ларгото няма да бъде платен от данъкоплатците

09:31, 17 юли 19 / Политика 25 1150 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министерството на културата ще предяви иск за неизпълнение към фирмата, извършила ремонта на Ларгото в столицата. Причината - три години по-късно то отново се руши.

Трети ремонт на Ларгото в София

Ремонтът на повредените плочки ще струва около 10 000 лв. Тези пари няма да бъдат платени от данъкоплатците, а от фирмата-изпълнител на проекта, каза министърът на културата Боил Банов в предаването "Тази сутрин" по бТВ.

„Има 5-годишна гаранция на проекта. Като се случи нещо, трябва да се оправи. Който го оправя, той си носи отговорността. Не можеш да предвидиш всичко и че това ще се случи”, на мнение е министърът.

Той поясни, че тези плочки са отводнителни и когато има извънреден натиск, те поддават.

„Там е пешеходна зона. Това, че се случва да влизат колоездачи и скейтбордисти, оттам нататък се прави заздравяване, за да не се случва това”, каза Боил Банов.

Според проектанта на Ларгото арх. Христо Генчев проблемите са в неправилно поставяне на капаците, след като са вдигнати за почистване, както и в движението на тежка техника в зоната.

В началото имало идея да се ограничи достъпът на автомобили с колчета, но се оказало невъзможно, защото пред сградата на Министерския съвет трябва да спират коли.

По думите  му се търси нов вариант за ограничаване на автомобили поне до стъкления купол.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама