Боил Банов: Ремонтът на Ларгото няма да бъде платен от данъкоплатците

09:31, 17 юли 19 / Политика 25 315 Topnovini
1

Министерството на културата ще предяви иск за неизпълнение към фирмата, извършила ремонта на Ларгото в столицата. Причината - три години по-късно то отново се руши.

Трети ремонт на Ларгото в София

Ремонтът на повредените плочки ще струва около 10 000 лв. Тези пари няма да бъдат платени от данъкоплатците, а от фирмата-изпълнител на проекта, каза министърът на културата Боил Банов в предаването "Тази сутрин" по бТВ.

„Има 5-годишна гаранция на проекта. Като се случи нещо, трябва да се оправи. Който го оправя, той си носи отговорността. Не можеш да предвидиш всичко и че това ще се случи”, на мнение е министърът.

Той поясни, че тези плочки са отводнителни и когато има извънреден натиск, те поддават.

„Там е пешеходна зона. Това, че се случва да влизат колоездачи и скейтбордисти, оттам нататък се прави заздравяване, за да не се случва това”, каза Боил Банов.

Според проектанта на Ларгото арх. Христо Генчев проблемите са в неправилно поставяне на капаците, след като са вдигнати за почистване, както и в движението на тежка техника в зоната.

В началото имало идея да се ограничи достъпът на автомобили с колчета, но се оказало невъзможно, защото пред сградата на Министерския съвет трябва да спират коли.

По думите  му се търси нов вариант за ограничаване на автомобили поне до стъкления купол.

Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани