Заев: България е наш голям приятел, не се меси в престъпленията на Камчев

15:16, 17 юли 19 / Политика 25 954 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Не искам да спекулирам и не вярвам България да е замесена в този криминален случай. Това заяви македонският премиер Зоран Заев по отношение на разследването и съдебните дела срещу македонския олигарх Йордан /Орце/ Камчев.

Скандален и разследван македонски олигарх има българско гражданство

„България е наш приятел. България е голям приятел и е една от първите, която се бори за интеграцията на Македония в ЕС и НАТО. Това по всякакъв начин бе доказано от премиера Бойко Борисов и българската държава. По никакъв начин не бих си позволил да спекулирам дали чужда държава е замесена в някакъв вътрешен случай. По този въпрос трябва да попитате прокуратурата. Трябва да попитате този бизнесмен да Ви каже“, подчерта македонският премиер и категорично отрече "чужда държава да го информира за подобни престъпни случаи".

Македонската прокуратура погна най-големия богаташ в страната, кандидат за почетен консул на България

В определени македонски медии се появиха публикации, че България се е намесила в защита на Камчев, който е разследван за пране на пари, участие в организирана престъпна група, незаконно финансиране на партията на бившия премиер Никола Груевски и други тежки престъпления.

Македонският прокуратура установи, че Камчев е имал български паспорт, който му е иззет. От съдебните решения и документи става ясно, че той има множество фирми и недвижимо имущество в България, включително и жилище с адресна регистрация на собствено име.

Камчев и бившият шеф на службите Сашо Миялков бяха арестувани от македонските власти през ноември 2018 г. и пуснати под домашен арест малко преди нова година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама