Ивайло Калфин: Макрон си изигра много добре картите с избора на Фон дер Лайен

16:50, 17 юли 19 / Политика 25 1098 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Очаквах Урсула фон дер Лайен да спечели с много по - голямо мнозинство. Предишния ден тя в писма изтъкна своите намерения.

Това каза по Нова телевизия бившият външен министър Ивайло Калфин по повод избора на нов председател на Европейската комисия. Според него е било редно Европарламентът да участва в разговора за наследник на Жан-Клод Юнкер. “Бружение срещу Фон дер Лайен не е имало, имаха само германците, защото тя е била министър на Германия”, добави още той.

Калфин заяви, че сега с избора на Урсула фон дер Лайен Еманюел Макрон много добре си е изиграл картите. “Това, което обеща Фон дер Лайен е прекрасно, но за да се случи всичко това, трябва да има съгласие между ЕП и страните - членки. В обещанията ѝ обаче нямаше остри противоречия. Явно истински експерти са работили. Ако се навлезе по - надълбоко, ще се види, че програмата ѝ е омекотена”, каза Ивайло Калфин.

Той коментира и теча на информация от НАП. По думите му, сега вече не се знае дали ще влезем в Шенген скоро. “Щом 20 - годишен хакер може да влезе в системите, представете си как ще влезем в Шенген”, добави бившият външен министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама