Спецпрокуратурата влезе в дружество, доставяло оборудване на Военновъздушните сили

09:38, 18 юли 19 25 1370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализираната прокуратура извършва претърсвания в офиси на дружество, доставяло оборудване на Военновъздушните сили на Република България.  

Провеждат  се претърсвания и изземвания в офиси на „Балкантел“ ООД, както и в жилища на 3 лица в столицата. Действията се осъществяват в рамките на разслведване за корупционни престъпления /търговия с влияние/ по повод доставяно от „Банкантел“ ООД оборудване за нуждите на Военновъздушните сили на Република България.

Едновременно с това, Специализираната прокуратура изисква документи от Министерство на отбраната и ВВС на Република България.

Интересите на разследването към този момент не позволяват предоставяне на друга информация във връзка с делото.

„Балкантел“ е проектно ориентирана инженерингова компания, създадена през 1990 година, с голям спектър от дейности. Сред тях системи за сигурност с приложение в жп транспорта, военновъздушните сили, гражданската авиация, енергетика; специализиран софтуер за видеоконтрол, наблюдение и сигурност; телекомуникационни системи за граждански цели. През годините е печелила обществени поръчки по договори с Министерството на отбраната, Националната компания за железопътна инфраструктура, НЕК, EVN - България, АЕЦ"Козлодуй".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама