Instagram започва пробно премахване на брояча на лайкове

11:40, 18 юли 19 / Свят 25 1093 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Социалната мрежа Instagram започва пробно премахване на брояча на лайкове под постовете на потребителите. Тестът се провежда в Австралия, като целта е да се премахне натискът, който чувстват хората да събират повече лайкове, пише британският вестник "Сън".

Потребителите ще могат да видят списък с това кой е лайкнал поста им, а само ще липсва общият брой.

Пробното премахване на брояча не може да бъде избегнато и влиза в сила за всички потребители на Instagram в Австралия, съощава БГНЕС.

От ръководството на компанията казват, че премахването няма да засегне инфлуенсърите, защото от големите марки и другите бизнес клиенти на Instagram ще виждат броя на гледания и лайкове.

"Инструментите като Insights и Ads Manager, които ползват създателите на съдържание и компаниите в Instagram няма да бъдат променяни", казват от фирмата.

Подобен тест вече беше проведен в Канада през пролетта. Подобни периоди без брояч на лайковете ще има още в Нова Зеландия, Япония, Ирландия, Италия и Бразилия.

Мия Гарлик, директор на политиката на Facebook в Австралия и Нова Зеландия, казва, че Instagram трябва да е място, където хората с удобство изразяват вижданията си, а не място, където да бъдат съдени.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама