Три партии се коалираха за местните избори в Сливен

13:00, 18 юли 19 / Политика 25 1730 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Три партии подписаха споразумение за участие в местните избори като Коалиция "Заедно за Сливен". Даваме сериозна заявка за местния вот, каза Саркис Шаклиян, който е областен председател на Движение "Заедно", предаде БТА. Другите две партии, подписали коалиционното споразумение, са партия "Народ" и "Партия на зелените".

Идеята е броят на коалиционните партньори да се увеличава, посочи Шаклиян, като допълни, че в политическия спектър очаква те да бъдат в център - ляво. Кметската кандидатура ще бъде представена впоследствие, като към момента се водят разговори с няколко потенциални кандидата, заяви областният председател на партия "Народ" Георги Георгиев.

Като основни приоритети на коалицията в управлението на общината, Шаклиян изтъкна намаляване на данъчната тежест на гражданите, създаване на нови работни места и привличане на чужди инвеститори. По думите на областния председател на "Партия на зелените" Тихомир Господинов, данъците в Сливен са сред най-високите в страната, докато градът е сред най-бедните. Ще предложат актуализация на данъчните оценки на имотите.

Друго предложение касае намаляване обхвата на "Синята зона" в града и въвеждането на безплатен градски транспорт, използвайки за издръжката му приходите от "Синята зона".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама