Защитата на Кристиян: Да свалят обвиненията, ако искат и той да търси хакера на НАП

19:25, 18 юли 19 25 1542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''След два дни в ареста, обвиненият за атаката срещу НАП компютърен специалист Кристиян Бойков е на свобода и е в „повече от добро” състояние'', това обявиха пред журналисти шефът му и един от адвокатите, които го защитават, съобщи bTV.

Хакерът, атакувал НАП, остава в ареста за поне 72 часа

Към момента стратегията на адвокатите е младият мъж да не се появява пред медиите, стана ясно на брифинга.

Пуснаха срещу подписка хакера на НАП

„Прекарал е два дни в ареста без да е виновен за нищо, поне така се чувства – компетентните органи ще кажат дали е така”, коментира адв. Любен Казанлиев.

По думите му сега защитата няма да прави големи медийни изяви, за да могат компетентните органи да преценят дали реално има виновен за хакерското нападение на българска територия.

Борисов e възхитен от хакера: Уникален е, трябва да работи за държавата

„Трябва да му бъдат свалени обвиненията, да бъде прекратено производството по отношение на него и едва тогава могат компетентните органи да искат съдействие от него, за да се открият такива следи”, така отговори адв. Казанлиев на въпрос дали Кристиян ще помогне на разследващите, след като има познания по откриването на следи от кибератаки.

''Той е невинен, докато не бъде доказано противното с влязла в сила присъда, той няма нужда да доказва вината си'', категоричен беше и работодателят на хакера – Георги Янков.

Работодателят на хакера, пробил НАП: Кристиян е набеден

От фирмата са категорични, че няма да приемат и новата формулировка на обвинението, която би предвиждала глоба при доказана вина.

„То ще му нанесе прекалено голяма вреда в професионален план в бъдеще”, подчерта адвокатът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама