Евтим Костадинов: Синът ми не познава Миню Стайков и няма луксозен автомобил от Миню Стайков

09:51, 19 юли 19 25 1072 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Срещу сина ми има повдигнато обвинение за длъжностно престъпление, но аз вярвам, че това което е станало не е в такава светлина, каквато е представена в публичното пространство'', коментира в предаването „Тази сутрин” по bTV Евтим Костадинов – председател на Комисията по досиетата.

Неговият син – Калоян Костадинов е зам.-шеф на фонд „Земеделие”. Заедно с още петима души той беше задържан при акция на акция на Специализираната прокуратура във фонда. Според прокуратурата има данни, че служители на ръководни позиции са информирали фирми, свързани с бизнесмена Миню Стайков. Нарушенията са по две европрограми - "Развитие на селските райони" и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.

''Синът ми е зам.-директор на Фонда по-малко от месец, преди това е бил ръководител на работна група, която дава становища, а не взема решения за отпускане на пари по програми'', обясни Евтим Костадинов. Той беше категоричен, че синът му не се познава с Миню Стайков и няма луксозен автомобил от него. По думите на Евтим Костадинов, неговият син е сътрудничил на прокуратурата при разследването срещу  бизнесмена за присвояване на евросредства. 

Повдигнаха обвинения на петима от ДФЗ, сред тях и зам.-шеф на фонда

''Синът ми не е разпределял средства и не е споделял да му е оказван натиск'', твърди още Евтим Костадинов. ''Въпросът с Миню Стайков възниква година по-късно след като е заседавала тази работна група'', уточни председателят на Комисията по досиетата.

''Акцията във Фонд ''Земеделие'' беше извършена на следващия ден, след като беше предаден доклад след проверка на къщи за гости. Вероятно в този доклад има засегнати интереси”, заяви Евтимов и припомни, че синът му е работил по тези проверки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама