Валери Симеонов оприличи министрите Каракачанов и Караниколов на герои от „Клетниците“

10:51, 19 юли 19 / Политика 25 1641 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На Гаврош и Клозет от романа „Клетниците“ определи лидерът на НФСБ Валери Симеонов двама министри от кабинета, дошли в парламента, за да вземат участие в дебата по ратификацията на договорите зa американските изтребители F-16, предаде БГНЕС.

Според Симеонов икономическият министър Емил Караниколов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който е и негов коалиционен партньор в „Обединени патриоти“, наподобяват на героите на Виктор Юго, защото са принудени да „отстояват на барикадата поставената им задача“.

Корнелия Нинова: Ние сме за модернизация на армията, но тя да не е над 2% от БВП

„Изцяло разбирам тяхната позиция. Не мога да ги упрекна, но аз и моите колеги сме против сервилното, унизително и слугинажно поведение на българския парламент“, заяви Симеонов от трибуната, обявявайки се против сделката за F-16.

Критиките му бяха в няколко посоки, но основните от тях бяха свързани с високата цена, както и с увеличения срок на доставка на първите самолети от 2 на 4 години. Според лидера на НФСБ за далеч по малко пари страната ни би могла да изгради няколко ракетни установки земя-въздух, с които ефективно да брани въздушното си пространство.

Румен Радев за покупката на F-16: Българският народ ще плаща много, но няма да има защита

„Показахме своята зависимост и липсата на национално самочувствие“, заяви Симеонов по отношение на договорите за американските изтребители.

„Бих призовал народните представители да се съсредоточат не върху техническите параметри, а върху това как ще изглежда законодателният орган на България след едно такова решение, взето под диктат“, допълни още той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама