Фандъкова: 25 млн. сме инвестирали за последните 10 години в район "Кремиковци"

12:04, 19 юли 19 25 1150 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За последните 10 години в район "Кремиковци" сме инвестирали над 25 млн. лв. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на откриване на спортно игрище в кв. "Кремиковци", предаде „Фокус“.

Това е много сериозно спортно съоръжение в кв." Кремиковци" с естествена настилка. Трябва да се пази и да се поддържа", каза относно новооткрития стадион Фандъкова.

Тя добави, че разчита на местния клуб за стопанисването на игрището и да осигурят възможност на всички, които имат желание да спортуват. "Заедно с футболното игрище изградихме и фитнес площадка, защото моята задача е във всяко населено място да има място за спорт", добави Йорданка Фандъкова.

"Специално това спортно съоръжение е на стойност близо 200 000 лв. от бюджета на Столична община", коментира столичният кмет.

В момента се изграждат още две подобни спортни фитнес площадки в Ботунец и в Долни Богров.

Фандъкова добави, че София е спортна столица на Европа и трябва да бъдат осигурени възможности за безплатен достъп на всички граждани до спорта, особено на младите и възрастните хора. "Това ни е задача", заяви тя. По думите й в район "Кремиковци" са изградени много нови центрове.

"Изградени са 4 нови детски градини, всички училища и детски градини и водопроводи на територията на района са ремонтирани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама