Втора гореща вълна очаква Европа през следващата седмица

17:00, 19 юли 19 / Свят 25 1024 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Европа ще бъде засегната от нова топлинна вълна следващата седмица. Прогнозите предупреждават, че температурите ще надвишат 40° C.

Миналият месец Европа се бореше да се справи с високите температури в целия континент, които предизвикаха пожари в Испания, Франция и Германия.

Великобритания най-вероятно ще бъде сред европейските страни, които ще претърпят най-високите температури през следващата седмица, метеоролозите предупреждават за опасно време, предаде "24 часа".

Изминалият юни е бил най-горещият за планетата

Най-високите температури в Европа ще се наблюдават в южната част на Франция, където температурите ще надвишат 40° C. Интензивната жега пристига точно навреме за лятната ваканция с Испания, Франция и Португалия.

Горещините предизвикаха опасения, че Европа може да бъде потопена в още по-дълбока криза на изсушаването след рекордния по жеги юни месец.

Прогнозата идва само седмици, след като Франция записа най-горещата си температура - (45.9° C) в Gallargues-le-Montueux. Термометрите в Германия, Франция, Полша и Чехия също покачиха живака си през юни.

Световната метеорологична организация заяви, че 2019 г. е на път да бъде сред най-горещата за всички времена, а от 2015 до 2019 да бъде най-горещия времеви период.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама