Джейми Оливър завлякъл кредитори с 83 млн. паунда

19:23, 21 юли 19 / Любопитно 25 1442 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Сривът на веригата италиански ресторанти на Джейми Оливър му е коствал 25 милиона паунда лични средства. Кредиторите също имат загуба от 83 милиона паунда, които инвестирали в бизнеса, за да се опитат да го спасят, разкрива "Дейли мейл", пише "24 часа".

Оливър е бръкнал в собствената си банкова сметка, за да изплати заплатите на 1000 служители, които бяха съкратени.

След новината, че 22 от 23-те ресторанта се затварят, притеснените работници пристигаха със сълзи на очи. Служителите на водещия ресторант на Оливър в Бирмингам твърдят, че дори са били осведомени по електронната поща, само 30 минути преди компанията да обяви, че се е сринала.

През 2008 г. Джейми отваря първия си ресторант от веригата. 9 години по-късно бизнесите на популярния готвач натрупват загуби от 20 милиона паунда, което го принуждава да затвори 18 от своите заведения. Това води до закриването на 600 работни места.

Веригата се бори с дългове, възлизащи на стойност от 71.5 милиона паунда, и почти е пред фалит преди Оливър да вложи от личните си спестявания в бизнеса. Фирмата също така заема 37 милиона паунда от HSBC и други компании.

Откакто Джейми Оливър придобива популярност като телевизионна звезда, се смята, че е натрупал състояние от 240 млн. паунда. През януари той и съпругата му, с която имат 5 деца, се сдобиха с имение от 16-ти век за 6 млн. паунда в Есекс. Освен това те притежават друго имение за 8.9 млн. паунда в Северен Лондон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама