Васил Грудев: Ситуацията в Държавен фонд „Земеделие” ще бъде преодоляна

08:56, 22 юли 19 25 1452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Наистина само трима от директорите в ДФЗ са на работа. Ситуацията е наистина шокираща. Имаме кардинален проблем, който надявам се, още днес да бъде решен. Това каза новият изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие” Васил Грудев по Нова телевизия.

„Не забравяйте, че се намираме и в летен сезон, но аз се надявам, че и тази ситуация, която доведе до едно голямо стресиране на служителите в ДФЗ, ще бъде преодоляна. От работата на всички тези хора зависи разпределянето на целия бюджет”, добави той.

Зам.-министър за рокадите във ДФ "Земеделие": Няма криза, която да не може да се овладее

Грудев обясни, че ДФЗ получава най-големия бюджет на европейски пари в България. „Не само е най-големият, но той и кумулативно, сравнен с всички други европейски фондове, представлява около 45% от целия бюджет”, каза още той.

Васил Грудев е новият шеф на Държавен фонд „Земеделие”

Това, което е открито в дома на служителя на фонда, е било абсолютно шокиращо и аз не знам какво прави той в ДФЗ. Каква е идеята му за работа и какво кариерно развитие очаква. Говорейки си за този служител, ние не бива да обобщаваме с работата на всички служители във фонда, който има над 1500 служители”, обясни Грудев.

Той отрече да познава служителя, който е работил в оторизацията на плащанията на ниско експертно ниво.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама