Вижте кои са най-освежаващите летни коктейли

16:40, 22 юли 19 / Любопитно 25 1236 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лято е! Време е за море и приключения. Но в жегите определено се нуждаем и от освежаващи напитки. Ето и някои предложения за приятни летни коктейли.

Куба Либре

Коктейлът възниква след Испано-американската война, точно когато Куба става независима. Ром, кола и лайм, които са смесени в чаша, пълна с лед, е перфектен начин да се справите с жегата.

 

Маргарита

Почитатели ли сте на текилата? Ако да, то знайте, че през 1938 г. Карлос Херера е направил коктейла за вас. Той смесил текила, трипъл сек и лайм за танцьорката Марджъри Кинг, която била алергична към повечето от съставките на аперитивите.Така се родил един от най-популярните коктейли на всички времена.

 

Космополитън

Има различни теории за това кой е открил този коктейл. Според някои той е бил създаден в Сан Франциско, според други - в бар в Манхатън, а нюйоркчани твърдят, че техният град е родното място на напитката. 

Мохито

Неустоимата комбинация от сладост, цитруси и мента, специално направена да подчертава вкуса на рома, е перфектната лятна напитка с ниско съдържание на  алкохол.

Мартини

Този микс от водка, вермут, лед и парченце лимон е идеалната комбинация за горещите летни вечери.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама