Росен Желязков: Технологията 5G е революция за икономиката, индустрията, обществото и за хората

15:10, 22 юли 19 / Общество 25 198 Topnovini
1

Технологията 5G е революция за икономиката, индустрията, обществото и за хората. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на първия разговор през 5G мобилна мрежа у нас.

Министър Желязков подчерта, че технологията от пето поколение ще бъде този ускорител, който наистина ще промени нашите общества, съобщиха от транспортното министерство. По думите му държавата трябва са разпредели радиочестотния спектър, да осигури насърчения, свързани с редукция на тарифите, за да може цената да не бъде понесена от крайния потребител, както и да намали административната тежест. Той отбеляза, че разгръщането на новата мрежа за 5G е свързано с изключително голяма инвестиционна, териториално-устройствена и административна работа.

„Имаме изключително ползотворен диалог с телеком операторите, за което благодаря – не само за демонстрациите, а за смелостта да инвестират заедно с големите европейски телекоми в този момент, в това начинание и в това приключение“, добави той.

В рамките на събитието днес, бе извършен медицински преглед от разстояние на пациент в Хасково от лекари в София.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани