Рики Мартин се включи в протестите в Пуерто Рико

11:50, 23 юли 19 / Свят 25 1113 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Десетки хиляди излязоха на протест с искането на оставката на губернатора на Пуерто Рико Рикардо Росело. Причината - изтичането на част от текст в мрежата, в който той и други официални лица отправят нецензурни, сексистки и хомофобски забележки за политически опоненти и публични фигури, съобщи ДПА, цитирана от БГНЕС.

Певецът Рики Мартин, боксьорът Феликс Тринидад и „Мис Вселена Пуерто Рико“ Мадисън Андерсън бяха част от демонстрантите, които блокираха основната магистрала в столицата Сан Хуан.

Губернаторът Росело обяви в неделя, че няма да се кандидатира за нов мандат следващата година, но това не сложи край на протестите, които продължават вече 10 дни.

Магазини и компании в столицата затвориха, за да позволят на служителите си да се включат в протестния марш. Според анализатори това е един от най-големите и масовите протести в историята на Пуерто Рико.

Подобни демонстрации се проведоха и в други градове.

Администрацията на Росело е обвинявана в корупция и критикувана за начина, по който се е справила с последствията от урагана Мария, който взе стотици жертви и остави хиляди без подслон. Жителите на острова са американски граждани, но Пуерто Рико не е американски щат, а е обявен за отвъдморска територия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама