Откриха музей на магарето в Черна гора, влиза се с килограм моркови или ябълки

18:00, 23 юли 19 / Любопитно 25 1827 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Във ферма за магарета в черногорското село Мартиничи в района на Даниловград беше открит първият в региона музей на магарето, предаде БТА.

Фермата за магарета в Мартиничи е открита през 2015 г. и се превърна в истинска атракция за посетителите, а нейните собственици, семейството на Дарко Савелич, решават да допълнят офертата с музей на магарето.

В него са изложени всички земеделски оръдия на труда, свързани с магаретата, като каруци, самари, плугове - всичко, което магаретата са теглили или носили.

„Ние наричаме това музей на магарето, но ако магаретата можеха да говорят, той щеше да бъде музей на тормоза над магаретата“, казва за Анадолската агенция Дарко Савелич.

Дарко Савелич казва, че фермата досега е била посетена от над 56 000 души и е много популярна не само в страната, но и в чужбина. Препоръчват я и световни пътеводители като Lonely planet и Trip advisor, а отскоро и авиокомпания Райънеър, като една от атракциите, които трябва да се видят в района на Подгорица.

Това, което прави музея уникален, е плащането. Входът в музея се заплаща с килограм моркови или ябълки на човек, които после се дават на магаретата във фермата.

На откриването гостите бяха почерпени с магарешко мляко, което е много лековито и цената му е 50 евро за литър.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама