Нинова: Подкрепяме президентското вето за F-16, гласувахме против тази сделка

17:30, 23 юли 19 / Политика 25 1009 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

''Подкрепяме президентското вето за F-16, гласувахме против тази сделка'', това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция на Изпълнителното бюро в Перник във връзка с президентското вето за изтребителите, предаде "Фокус".

Цветанов: Ветото на президента върху сделката за F-16 противоречи на постигнатия политически консенсус

"Като видяхме с каква бързина, настървение и съгласие ДПС, ГЕРБ и ВМРО прокараха на две четения в един ден законопроектите и ратификацията, не вярвам, че това ще се промени", заяви Нинова.

Президентът наложи вето върху сделката за изтребителите

"Подкрепяме ветото на президента и преди да бъде наложено, гласувахме против тази сделка", подчерта лидерът на БСП.

Относно номинацията на Иван Гешев за главен прокурор, лидерът на левицата призова да се изчака до 29 юли, защото е възможно да има и други номинации и тогава ще има коментар.

Корнелия Нинова коментира и появилата се в немски медии информация, че ''Фолксваген'' няма да инвестира в България и добави, че за съжаление отлив на инвестиции има.

ARD: Турция е фаворит за завода на „Фолксваген”

''Много компании избират да инвестират в други държави или да пренасочат бизнеса си там заради няколко причини – несигурност, корупция и липса на нормални административни услуги. Никой голям инвеститор няма да дойде в България, ако иска да се развива, при тези условия'', коментира още Нинова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама