Йордан Цонев: Машинното гласуване не е фетиш за ДПС, искаме човешки ръце да броят бюлетините

09:21, 24 юли 19 / Политика 25 1100 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Машинното гласуване е едно от средствата. Другото средство е машинно броене - бюлетините да се попълват на ръка, но да се броят машинно, заяви Йордан Цонев от ДПС.

Във връзка с избора на главен прокурор, Цонев коментира: „Законодателната власт, чийто член съм и аз, няма функции по отношение на избор на главен прокурор. Ние нямаме такива функции. От тази гледна точка ние няма да взимаме отношение по процедурата за избор на главен прокурор”.

ГЕРБ правят крачка назад -  съгласни са да има машинен вот и на парламентарните избори

„Забележете кои са най-шумни по отношение на процедурата за избор на главен прокурор - това е така нареченото „разградско дясно”. Те не получиха никаква роля от обществото на последните парламентарни избори. Има Конституция, има закон за съдебната власт, има компетентни органи”, посочи още той.

Гласуват отпадане на машинното гласуване на второ четене

,,Защо е тази яростна атака – във връзка с това, че техните лидери са подсъдими ли", коментира Цонев. Той застъпи и тезата, че Лаура Кьовеши била единствен кандидат за ръководител на европейската прокуратура, като попита защо десните не казвали нищо за това, а атакували Иван Гешев, че е единствен кандидат за нов главен прокурор.

ДПС ще настояват и за машинно преброяване на гласовете

Наблюдаваме една много бърза реакция на изпълнителната власт, която не е чак толкова характерна за България. Заслужават адмирации. Ние то ДПС следим акцията от самото й начало. Ще търсим отговорност от всички и ще искаме разисквания в парламента”. Това заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев относно изтичането на данни от НАП.

ГЕРБ: Внушават се фалшиви надежди, че машинното гласуване е панацея срещу купения вот

Цонев подчерта, че данните от НАП не са опазени качествено и затова ДПС ще питат вицепремиера Томислав Дончев, като отговорен за електронното правителство. „Ние знаехме, че това е Дончев и с изненада научихме, че той е прехвърлил тези правомощия на Марияна Тодорова. Прочетох някъде че мотивите са „тъй като при нея имало свободни компетентности” При Дончев всички компетентности ли са заети?", запита той.

,,България е незащитен двор и съответните длъжностни лица ще трябва да понесат своята отговорност", подчерта народният представител и добави, че ДПС ще пита за какво се харчат милиони и милиарди за киберсигурност в държавата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама