Иран видя в Борис Джонсън „британския Тръмп“

12:15, 24 юли 19 / Свят 25 735 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вестниците в Иран представиха новината, че Борис Джонсън ще стане британски премиер в сряда, а мнозина го сравняват с американския президент Доналд Тръмп, съобщава БГНЕС.

Бившият външен министър поема властта на фона на напрежение с Техеран по отношение на конфискацията на ирански танкер в началото на юли от страна на британските власти и задържането от Иран на кораб под флага на Великобритания в Персийския залив миналата седмица.

Новият премиер на Великобритания встъпва в длъжност

"Британският Тръмп" гласи водещото заглавие на в.“Сазандеги“ със снимка на Джонсън, празнуващ победата си на цяла страница.

Консервативният “Джаам-е-Джам“ публикува снимка, редактирана, за да покаже Джонсън да хвърля сянка във формата на профила на Тръмп на стената зад него, със заглавието "Имитация на Trump".

Заглавието на реформаторкския „Етемаад“ бе „Избиран от хардлайнерите“, с редакционна прогноза, че мандатът на Джонсън ще бъде краткотраен.

Световните лидери поздравиха Борис Джонсън (ОБНОВЕНА)

Ултраконсервативният „Ресалаат“ публикува карикатура на Джонсън, дегизиран като британски иконом, който е бил потупван по главата от Тръмп, седящ зад бюрото си в Овалния кабинет.

Разгръщащата се криза с Иран наред с Брекзит ще бъде една от най-неотложните задачи, пред които е изправен Джонсън, когато поеме властта.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама