Какво трябва да направим при инцидент на автомагистралата?

15:20, 24 юли 19 25 1126 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Засиленият трафик през летния сезон, ремонтите на пътните отсечки, нетърпението на шофьорите, толото време и умората - всичко това са предпоставки за пътни инциденти. През последните месеци борят на катастрофите се увеличава, а често има пострадали и загинали. Ето защо Столичната полиция публикува съвети какво трябва да направим при възникнал инцидент на автомагистралата.

При катастрофа или пожар в тунел, първото нещо, което трябва да направите е да загасите двигателят, да включите аварийните светлини и да подадете сигнал - натискайки бутон от SOS станциите които са разположени през 150 метра в тунела (има ги в ремонтираните тунели). До бутона има и телефон за връзка с дежурен диспечер,който ще локализира точното място и ще подаде сигнал към тел. 112.

Без паника хората се евакуират.

По същият начин действаме при катастрофа и на магистралата. Водачът постепенно намалява скоростта, като задейства аварийните светлини, за да може водачите на моторните превозни средства, които се движат зад Вас да имат време за отреагиране.

Задължително аварийната лента трябва да остане свободна,за да може полиция, пожарна и линейки да стигнат бързо и безпрепятствено до мястото на инцидента и да окажат нужната помощ. 

Подайте незабавно сигнал към тел. 112

При първа възможност напуснете моторното превозно средство на безопасно разстояние( по възможност зад мантинелите).

Не обръщайте посоката на движение на пътя, ако това не Ви е било разпоредено от органите на реда, тъй като биха могли да възникнат нови сериозни инциденти

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама