Българчета взеха участие в Световната купа за ученици в Хага

12:49, 24 юли 19 25 1101 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Българският отбор започна участието си в кръг от Световната купа за ученици в Хага, която ще се провежда до 26 юли, предаде БГНЕС.

В конкуренция със стотици ученици от над 50 държави от всички континенти, българчетата ще вземат участие в различни състезания в областта на историята, технологиите, литературата, дебатите, социалните науки и изкуствата.

Световната купа за ученици е глобална благотворителна инициатива за насърчаване развитието на академични и социални умения на деца от училища от цял свят. Целта на състезанията е да насърчи у всеки ученик желанието за нови познания в различни сфери на науката, увереност в собствените умения, както и чувство за принадлежност в условията на все по-глобализиращият се свят.

България се представлява от ученици от Международно училище „Свети Георги“, Американски колеж в София, Американо-английска академия, Англо-американско училище в София, Британско училище-София, Първа частна професионална гимназия по дигитални науки „СофтУни Светлина“ и Частно училище „Светлина“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама