Красимир Каракачанов: Част от аргументите на Радев при ветото за изтебителите са несъстоятелни

14:47, 24 юли 19 / Политика 25 1109 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Право на президента е да налага вето на решения на Народното събрание, но част от аргументите му са несъстоятелни – особено по линията на липсата на дебат около покупката на нови изтребители, коментира вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от bTV.

Президентът наложи вето върху сделката за изтребителите

„Това е негово конституционно право и той се възползва от него. Част от аргументите, които излага, не ги намирам за състоятелни – че не е имало сериозен дебат в парламента и не е имало сериозен дебат в обществото. Този дебат за закупуването на самолетите е от поне година, всъщност, поне откакто аз съм министър на отбраната 2 години тече този дебат – самолетите нови ли да бъдат, стари ли да бъдат, шведски ли да бъдат, американски ли да бъдат, европейски ли да бъдат…”, коментира Каракачанов.

Румен Радев представя мотивите си за ветото върху сделката за изтребителите

Военният министър отбеляза, че коментарите по темата са продължили и след решението на междуведомствената комисия в полза на F-16. Според него всичко това е превърнало дебатите в Народното събрание в „цирк”, който е щял да се повтори и ако двете четения на ратификацията са били в различни заседания: „Нито опозицията щеше да извади нови аргументи, нито мнозинството, което подкрепя сделката за F-16 щеше да извади нещо ново”.

По думите му няма проблем с преодоляването на ветото, „може би само господата народни представители ще трябва да се върнат от отпуска”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама